Frittata met rijstroom, spinazie en artisjokharten

Frittata met rijstroom, spinazie en artisjokharten

De frittata is zo'n heerlijk simpel en snel gerecht waar je alles dat je in je koelkast nog hebt liggen in kunt doen. En voor je het weet staat er een heerlijk voedzame maaltijd op tafel. Wij hadden nog flink wat biologische eieren staan en combineerde dit met biologische spinazie van de bioboer, een restje rijstroom en artisjokharten (die staan altijd op de plank bij ons).

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote rode ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 600 g spinazie
  • 5 eieren
  • 125 ml rijstroom (1 pakje)
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g gemarineerde artisjokharten (pot of blik), in kleine stukjes gesneden
  • 5 takjes dille (fijngehakt)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • rechthoekige ovenschaal, ingevet


Hoofdgerecht voor 3-4 personen

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg op hoog vuur deel voor deel 500 g spinazie toe en laat de groenten al omscheppend slinken. Schep het spinaziemengsel in een zeef en laat de groente uitlekken.

Klop in een kom de eieren met de rijstroom, Parmezaanse kaas en naar smaak zout en peper door elkaar. Schep de uitgelekte spinazie, de artisjokharten en de dille door het eimengsel en schenk in de ovenschaal.

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de frittata in ca. 25 minuten gaar worden. Klop voor de dressing in een ruime schaal de resterende 3 eetlepels olie, de azijn, honing en naar smaak zout en peper door elkaar en schep de resterende 100 g spinazie erdoor. Serveer de salade bij de frittata. Lekker met ciabatta. 


Onze video's