Gadogado

Gadogado

Snijd het blok tofu in plakjes van ½ cm dik.

Ingrediënten

  • 1 blok tofu van 250 g
  • 250 g worteltjes, in plakjes
  • 250 g broccoliroosjes
  • ½ Chinese kool, in brede repen
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 1 à 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel nasikruiden
  • (gefruite uitjes en korianderblaadjes)

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd het blok tofu in plakjes van ½ cm dik. Spreid een laag keukenpapier uit op een plank, leg de plakjes tofu erop en dek ze weer af met een laag keukenpapier. Leg hier een plank op met daarop een pan of een paar conservenblikken en laat de tofu uitlekken terwijl de rest van het gerecht wordt gemaakt.

Kook in ruim water met zout de worteltjes 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en kook 3 minuten mee. Voeg de Chinese kool toe en kook nog 2 minuten. Giet de groenten af in een vergiet, spoel ze goed na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Verwarm in een steelpan de pindakaas met het kerrie-en gemberpoeder, de ketjap, 150 ml water en naar smaak citroensap en sambal. Roer de saus glad en houd de saus warm. Verhit de olie in een koekenpan, bestrooi de plakjes tofu met de nasikruiden en wat zout en bak ze in de olie snel aan beide kanten krokant.

Verdeel de groenten over 4 borden. Drapeer de plakjes tofu op de groenten, lepel er wat saus over en garneer eventueel met gefruite uitjes en korianderblaadjes. Serveer de gadogado met rijst, cassavekroepoek en de resterende pindasaus.


Onze video's