Gebakken kabeljauw met rodekool en sesamdressing

Gebakken kabeljauw met rodekool en sesamdressing

Hoofdgerecht voor 4 personen Snijd de rodekool in vieren en snijd de stronk weg. Snijd de parten in repen van 1 cm dik en maak ze los. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de stukken bosui en de plakjes knoflook tot ze net beginnen te kleuren. Schep ze op een bord. Roer de gember door het bakvet en schep de rodekool erdoor. Voeg de sherry, sojasaus, sesamolie en 100 ml water toe en smoor de rodekool afgedekt in 10-12 minuten beetgaar.

Ingrediënten

  • 1 (zomer)rodekool
  • 4 eetlepels olie
  • 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 stukken kabeljauwfilet van 125 g (MSC-keurmerk)
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de rodekool in vieren en snijd de stronk weg. Snijd de parten in repen van 1 cm dik en maak ze los. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de stukken bosui en de plakjes knoflook tot ze net beginnen te kleuren. Schep ze op een bord. Roer de gember door het bakvet en schep de rodekool erdoor. Voeg de sherry, sojasaus, sesamolie en 100 ml water toe en smoor de rodekool afgedekt in 10-12 minuten beetgaar.


Wrijf de stukken vis in met citroensap, zout en peper en wentel ze door het volkorenmeel. Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6-8 minuten gaar, keer de stukken vis na 4 minuten. Schep de bosui en knoflook door de rodekool en warm alles nog even door.
Verdeel de rodekool over 4 borden en strooi het sesamzaad erover. Leg de gebakken kabeljauw ernaast. Lekker met (zilvervlies)pandanrijst.


Onze video's