Gebakken lamskoteletten met Hollandse asperges en biologische aardappeltjes

Gebakken lamskoteletten met Hollandse asperges

Dit is natuurlijk het ultieme voorjaarsgerecht met nieuwe aardappels: hoera! Wij zijn er dol op. Aardappels bevatten erg veel goede voedingsstoffen. Ze maken niet dik en gaan zelfs hongergevoel tegen. En met biologische aardappels weet je zeker dat je een goede keus maakt:

Biologische aardappels zijn niet genetisch gemodificeerd en er worden alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen tijdens de teelt ingezet. Je eet ze dus gewoon in de schil. Wel even wassen voordat ze in de pan gaan. Lees het blog van biologisch aardappelteler Carel Bouma eens om meer te weten te komen over de aardappelteelt. Geniet van de lente! 

Ingrediënten

  • 750 g nieuwe krielaardappelen, gewassen
  • 250 g verse doperwten, gedopt gewogen
  • 500 g asperges
  • 6 eetlepels grasboter
  • 12 kleine lamskoteletten, kamertemperatuur
  • 5 eetlepels peterselie, fijngehakt

Hoofdgerecht voor 4 personen

Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 10-15 minuten gaar. Kook de erwten 3 minuten in kokend water met zout en giet ze af.

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Halveer de asperges en snijd ze schuin in dunne plakken. Verhit de 2 eetlepels boter, voeg de asperges toe en bak ze op een hoog vuur al roerend in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg zout, peper en eventueel naar smaak een beetje suiker toe. Roer de doperwten erdoor en zet het vuur laag.

Bestrooi de koteletjes aan beide kanten met zout en peper. Verhit 2 eetlepel boter in een koekenpan, laat het uitbruisen en bak het vlees op een hoog vuur enkele minuten aan beide kanten goudbruin, maar nog rose van binnen.

Giet de aardappels af, voeg de resterende boter en peterselie toe. Schep de asperges op de borden, leg de koteletten er tegenaan en serveer de aardappels apart.


Onze video's