Gegratineerde eierwraps met andijvie en mosterd

Gegratineerde eierwraps met andijvie en mosterd

Wraps doen het altijd goed. Ultiem comfortfood. Tip: maak het gerecht van tevoren en laat het voor gebruik in 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven warm en bruin worden. Laat dan wel eerst de andijvie afkoelen en vul pas daarna de omeletjes.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bieslook, zo fijn mogelijk gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 g andijvie, fijngesneden
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels slag- of sojaroom
  • (75 g salami, in blokjes)
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • koekenpan met antiaanbaklaag, Ø18-20 cm

Hoofdgerecht voor 4 personen

Klop de eieren met 4 eetlepels water, naar smaak zout en peper en het bieslookgoed los. Bestrijk de koekenpan dun met olie. Laat⅛ deel van het eimengsel over de bodem van de pan uitlopen en bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant droog is. Bak zo nog 7dunne omeletten.

Verhit de resterende olie in een hapjespan en bak de ui en knoflookzachtjes 2 minuten mee. Schep op hoog vuur de andijvie deel voor deel door de ui. Roer de mosterd en slagroom erdoor en laat de groenten slinken en bijna gaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Roer eventueel de stukjes salmi erdoor.
Spreid de omeletjes uit en verdeel de andijvie erover. Laat de randen vrij. Rol de omeletjes op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Strooi de kaas erover. Laat de kaas onder de hete grill van de oven lichtbruin kleuren. Lekker met aardappelpuree.


Onze video's