Gegrilde aubergine

Gegrilde aubergine met misomarinade

Let's BBQ! Gooi eens een aubergine op de barbecue. Bijzonder lekker. Zo maak je ze:

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 theelepels misopasta
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1-2 eetlepels verse korianderblaadjes
Bereiding hapjes

Snijd de aubergines in overlangs in dunne plakken. Bestrooi ze met een heel weinig zout en laat ze zo 1 uur liggen.

Roer een pasta van de miso met gember, knoflook, sojasaus, rijstazijn en olie. Dep de plakken aubergines met keukenpapier goed droog en bestrijk ze aan beide kanten met de pasta.

Gril de aubergines op barbecue in 5-6 minuten gaar. Keer ze af en toe.


Onze video's