Gelakte zalmfilet

Gelakte zalmfilet

Bestrijk de zalm dun met citroensap, strooi er wat zout over en leg de zalm 1 uur in de koelkast.

Ingrediënten

  • 350 g zalmfilet zonder vel
  • ½ theelepel citroensap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel noodlebroth (flesje) of 1 theelepel geconcentreerde bouillon
  • 100 ml saké
  • 2 eetlepels suiker

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bestrijk de zalm dun met citroensap, strooi er wat zout over en leg de zalm 1 uur in de koelkast. Breng in een pannetje de sojasaus met de noodlebroth, mirin, saké en suiker aan de kook en kook op middelhoog vuur in tot een dunne stroop. Laat dit afkoelen.

Dep vlak voor gebruik de zalm met keukenpapier droog. Gril de zalm (op de grilltopper) 2-3 minuten, keer de zalm en gril de andere kant 2-3 minuten. Bestrijk intussen de bovenkant van de zalm met het ingekookte sausje. Keer de zalm nogmaals en gril nog 1 minuut. Bestrijk de kant die nu boven ligt met het sausje en gril deze kant ook nog ca. 1 minuut.

Voeg enkele eetlepels water aan de overgebleven saus toe, breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Serveer het sausje bij de zalm.


Onze video's