Gepocheerd ei met avocado en fijngehakte kruiden

Niets zo lekker als een late breakfast in de vorm van een gepocheerd biologisch én kakelvers eitje. Mocht het woord gepocheerd je nou afschrikken: in het recept lees je precies hoe dit niet kan mislukken. ;-)

Ingrediënten

  • 1 snee boerenbrood
  • 1 kakelvers ei
  • 2-3 eetlepels hummus naturel
  • ½ avocado in plakken
Ontbijt of brunchgerecht 1 persoon
Rooster de boterham, bestrijk met hummus en leg er de plakken avocado op.
Vul een pan met een inhoud van ca. 2 liter voor driekwart met water en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit. Breek het ei in een kopje. Laat het ei in het water glijden en vouw met een houten spaan het eiwit over de dooier. Het makkelijkst gaat dit als je het ei heel voorzichtig tegen de wand van de pan drukt. Laat het eiwit zo in 4 minuten stollen. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan, dep het droog met een schone theedoek en laat het op de avocado glijden. Bestrooi met wat zout, de kruiden en maal er eventueel kruiden over.

Het ‘kan niet mislukken gepocheerd ei’
Vooral geschikt als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren! Bekleed de binnenkant van een kopje met een royaal stukje huishoudfolie, bestrijk het heel dun met olie en breek er een ei boven. Draai het folie aan de bovenkant goed dicht. Breng net zoals voor de klassieke methode water aan de kook, zet het vuur uit en wacht tot het water niet meer borrelt. Laat het pakketje met behulp van een schuimspaan in het water glijden en laat het eiwit in 4-5 minuten stollen. Verwijder het folie voorzichtig.


Onze video's