Gepocheerde vijgen met dadel-bananen ijs en gember

Gepocheerde vijgen met dadel-bananen ijs en gember

Nagerecht voor 4 personen Snijd de banaan in stukken van 3 cm. Snijd de dadels in kleine stukjes. Leg ze samen in een bakje en laat ze in 2 uur bevriezen.

Ingrediënten

  • 300 g rijpe banaan, schoongemaakt
  • 100 g medjooldadels, schoongemaakt
  • 2 zakjes groene thee met jasmijn
  • 8 gedroogde vijgen
  • 5 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 2 eetlepel gedroogde cranberry’s
  • Extra nodig: keukenmachine

Nagerecht voor 4 personen

Snijd de banaan in stukken van 3 cm. Snijd de dadels in kleine stukjes. Leg ze samen in een bakje en laat ze in 2 uur bevriezen.

Breng 450 ml water tot tegen de kook aan, neem de pan van het vuur en laat de thee 5 minuten in het water trekken. Snijd de harde steeltjes van de vijgen. Verwijder de theezakjes, leg de vijgen minimaal 30 minuten in de thee.

Scheur vlak voor serveren de vijgen open en verdeel ze over 4 mooie schaaltjes. Doe de yoghurt en gember in een keukenmachine. Voeg de banaan en dadels toe en pureer in 30 seconden tot een zacht ijs. Schep het ijs naast de vijgen en garneer met de cranberry’s.

Tip Je kunt het ijs een uur van tevoren maken en nog even laten opstijven in de vriezer. Niet te lang, want dan word het te hard. 


Onze video's