Gerookte zalm met een dressing van citroen, kappertjes en gember

Gerookte zalm met een dressing van citroen, kappertjes en gember

Voorbereiden: roer de geraspte citroenschil, kappertjes, geraspte gember, azijn en olie tot een dressing. Proef en breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel wat citroensap. Bereiden: snijd de zalm in dunne repen en verdeel over 4 borden. Lepel de dressing over de zalm en strooi er eventueel tuinkers over.

Ingrediënten

  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1½ eetlepel kappertjes, grof gehakt
  • ½ theelepel heel fijngeraspte gember
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 g gerookte zalm
  • (2 eetlepels tuinkers)

Voorgerecht voor 4 personen

Voorbereiden:
roer de geraspte citroenschil, kappertjes, geraspte gember, azijn en olie tot een dressing. Proef en breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel wat citroensap.

Bereiden: snijd de zalm in dunne repen en verdeel over 4 borden. Lepel de dressing over de zalm en strooi er eventueel tuinkers over.

Veganistische versie: vervang de gerookte zalm door plakken dungesneden tomaat en verdubbel de hoeveelheid dressing.


Onze video's