Geroosterde paddenstoelen met gegrilde rode sla

Geroosterde paddenstoelen met gegrilde rode sla

Een eenvoudig te bereiden en heerlijk voorgerecht met aardse tonen

Ingrediënten

  • 300 g gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
  • 2 kleine (langwerpige) kropjes rode sla
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels zoete sherry
  • 50 g jonge bladsla

Voorgerecht voor 4 personen

Maak de paddenstoelen schoon, maar laat ze heel. Meng 2 eetlepels olie, de rozemarijn en wat zout en peper door de paddenstoelen en spreid ze uit op een bakblik. Snijd de kropjes sla in vieren, bestrijk ze met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout. Klop een dressing van de azijn, sherry, resterende 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif het bakblik in de oven en rooster de paddenstoelen in circa 15 minuten gaar. Schep ze af en toe om. Verhit vlak voor de paddenstoelen gaar zijn de grillpan. Gril de kropjes in de pan in enkele minuten rondom lichtbruin. Verdeel de kropjes sla over vier borden. Schep de paddenstoelen ernaast en leg er een pluk sla op. Druppel de dressing over het gerecht.


Onze video's