Gestoofde witte boontjes
ReceptenEenvoudig te bereiden, kruidig en smaakvol en gezond: het perfecte bijgerecht voor het Kerstdiner dat Anneke Ammerlaan, hoofdredacteur van Smaakmakend samenstelde. Zet dit ook deze kerst op tafel!
Ingrediënten
- 250 g kleine witte boontjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 100 g wortel, fijngehakt
- 50 g bleekselderij, fijngehakt
- 1 laurierblad
- 6 takjes tijm
Bijgerecht voor 6 personen
Voorbereiden
Week de boontjes enkele uren in water. Verhit de olie en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij 5 minuten. Voeg de boontjes, het laurierblad, de tijm, wat zout en zoveel water toe tot dat de boontjes 1-2 cm onder water staan. Breng aan de kook en kook de boontjes in ca. 1 uur gaar. Laat het vocht in de pan verdampen tot er nog enkele lepels over zijn.
Verwijder de kruiden.
Serveren
Verwarm eventueel de boontjes opnieuw en bestrooi ze met peterselie.