Kerstdiner Anneke Ammerlaan Smaakmakend: Gestoofde witte boontjes

Gestoofde witte boontjes

Eenvoudig te bereiden, kruidig en smaakvol en gezond: het perfecte bijgerecht voor het Kerstdiner dat Anneke Ammerlaan, hoofdredacteur van Smaakmakend samenstelde. Zet dit ook deze kerst op tafel!

Ingrediënten

  • 250 g kleine witte boontjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g wortel, fijngehakt
  • 50 g bleekselderij, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 6 takjes tijm

Bijgerecht voor 6 personen

Voorbereiden
Week de boontjes enkele uren in water. Verhit de olie en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij 5 minuten. Voeg de boontjes, het laurierblad, de tijm, wat zout en zoveel water toe tot dat de boontjes 1-2 cm onder water staan. Breng aan de kook en kook de boontjes in ca. 1 uur gaar. Laat het vocht in de pan verdampen tot er nog enkele lepels over zijn. 
Verwijder de kruiden.

Serveren
Verwarm eventueel de boontjes opnieuw en bestrooi ze met peterselie.


Onze video's