Gestoofde wortels met kruidkoek

Gestoofde wortels met kruidkoek

Verwarm de oven voor op 50 ˚C. Zet een ovenplaat klaar met vetvrij papier erop. Snijd de kruidkoek in kleine stukken en leg die op de ovenplaat. Droog de kruidkoek in de oven tot hij krokant is.

Ingrediënten

  • 4 plakken kruidkoek
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels boter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepels venkelzaad
  • 1 stuk steranijs
  • 2 bossen bospeen
  • peper en zout

Tussengerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 50 ˚C. Zet een ovenplaat klaar met vetvrij papier erop.
Snijd de kruidkoek in kleine stukken en leg die op de ovenplaat. Droog de kruidkoek in de oven tot hij krokant is.

Doe de olijfolie samen met de boter in een pan met dikke bodem.

Breek de kaneel in stukken en doe die samen met de overige specerijen in de pan. Laat de specerijen warm worden en voeg hierna de hele wortels van de bospeen, schoongeschrapt en zonder groen, toe. Strooi er wat zout over en schep hem even om.

Stoof de bospeen ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar.
Proef of de bospeen gaar genoeg is en breng hem op smaak met peper en zout. Strooi de krokante kruidkoek over de peen. 


Onze video's