Biologische gevulde courgettebloem.

Gevulde courgettebloem

Biologische gevulde courgettebloem. Veeg de courgettebloemen met een stukje keukenpapier voorzichtig schoon. Pureer de garnalen in de keukenmachine of hak ze met een groot mes heel erg fijn. Meng de gember, sojasaus en naar smaak zout en chilipoeder door de garnalenpuree.

Ingrediënten

  • 4 courgettebloemen
  • 250 g rauwe tijgergarnalen, gepeld
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • gemalen gedroogde chilipeper
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • limoensap
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes
  • bakpapier

Voorgerecht voor 4 personen

Veeg de courgettebloemen met een stukje keukenpapier voorzichtig schoon.

Pureer de garnalen in de keukenmachine of hak ze met een groot mes heel erg fijn. Meng de gember, sojasaus en naar smaak zout en chilipoeder door de garnalenpuree. Vul de bloemen met de garnalen puree. Vouw de bloemblaadjes heel zorgvuldig over de vulling.

Leg een stukje bakpapier op de zeef van de stoompan of in een stoommand. Zorg wel dat er aan de zijkant wat gaatjes vrij blijven. Leg de bloemen op het papier. Breng in het onderste deel van de pan water aan de kook en stoom de courgettebloemen in een dichte pan in ca. 12 minuten gaar.

Leg de bloemen voorzichtig elk op een bord. Schenk de sesamolie over de steeltjes en druppel er wat limoensap over. Garneer met de korianderblaadjes.


Onze video's