Gevulde gegratineerde pompoen

Gevulde gegratineerde pompoen

Kerstdiner traditioneel en vegetarisch? Ga dan voor dit fijne kerstrecept van gevulde pompoen met een vulling die ook bij de traditionele kerstkalkoen gebruikt wordt. Heb je ook non-vega's aan tafel? Dan kun je de leghaantjes met deze linzenvulling serveren.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd een flink grote kap van de pompoen en bewaar deze bijvoorbeeld voor een soep. Hol de pompoen met een lepel goed uit. Bestrijk het vruchtvlees met wat olie en bestrooi met wat zout en gebruik eventueel cayennepeper en paprikapoeder zoals ook voor de kip wordt gebruikt. Zet de pompoen in een ovenschaal, schenk wat water in de schaal en laat de pompoen in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar worden.

Maak intussen de linzenvulling zoals bij de leghaantjes beschreven. Meng drie kwart van de kaas door de vulling en schep de vulling in de pompoen. Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de pompoen weer in de oven en laat de kaas in 10-15 minuten smelten.


Onze video's