Groene zomerrisotto met een Japans tintje

Groene zomerrisotto met een Japans tintje

Baldo risotto is een Italiaanse langkorrelrijst - langer dan 6 mm - van restaurantkwaliteit. Na het bereiden is Baldo risotto lekker smeuig en heeft een volle romige smaak. Baldo risotto wordt geteeld is het gebied van de risottorijst: de Povlakte. Rijstdoorten die geschikt zijn voor risotto geven een lagere opbrengst. Daarom zijn ze duurder dan 'gewone'rijst'. Kies je voor biologische risotto rijst dan weet je zeker dat je de beste keus maakt voor de boer, mens, dier en de planeet.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 g Baldo risottorijst
  • 2-3 eetlepels Japanse rijstazijn
  • 800 ml lichte misobouillon (gemaakt van misopasta)
  • 500 g gedopte doperwten en/of tuinbonen
  • 200 g babyspinazie
  • 1-2 eetlepels sojasaus
  • zwarte peper
  • 2 blaadjes nori, in reepjes geknipt
  • (1 eetlepel geroosterd sesamzaad)


Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3-4 minuten. Roer de rijst erdoor en bak mee tot de rijst in de pan begint te springen. Roer nu de rijstazijn erdoor en roer tot de balsamico door de rijst is opgenomen.

Schenk een flinke scheut van de misobouillon in de pan en laat op middelhoog vuur de bouillon door de rijst opnemen. Voeg nu weer een scheut bouillon toe en herhaal het proces. Roer de tuinbonen en doperwten door de rijst en voeg telkens een scheut van de bouillon toe. Het hele kookproces duurt 20-25 minuten. Roer nu de spinazie door de risotto en laat de blaadjes slinken. Proef en voeg naar smaak sojasaus, peper en eventueel zout toe.

Verdeel de risotto over 4 borden, druppel er wat sesamolie over en garneer met de reepjes nori en eventueel het geroosterde sesamzaad.


Onze video's