Groentecurry met cashewroom

Groentecurry met cashewroom

Fruit in een ruime braadpan de ui zachtjes 3 minuten in de olie. Fruit de currypasta enkele minuten mee.

Ingrediënten

  • 1 ui, in stukjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels Indiase currypasta (balti)
  • 800 g winter groenten (wortel, pas ti naak,spruitjes, groenekool etc.), in stukjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 3-4 eetlepels cashewnotenpasta
  • 4 eetlepels geraspte kokos (geroosterd)
  • 4 eetlepels geroosterde cashewnoten, grof gehakt
Hoofdgerecht voor 4 personen

Fruit in een ruime braadpan de ui zachtjes 3 minuten in de olie. Fruit de currypasta enkele minuten mee. Schep de groenten door de curry. Voeg ca. 200 ml water toe en stoof ze op een zacht vuur in 10-15 minuten gaar. Roer de crème fraîche en de cashew pasta door elkaar. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Verdeel de curry over 4 diepe borden.

Schep op elk bord een lepel cashewroom en strooi de kokos en de cashewnoten over het gerecht. Lekker met basmati rijst.


Onze video's