Haantje gevuld à la kerstkalkoen

Haantje gevuld à la kerstkalkoen

Traditioneel kerstdiner en toch net anders? Maak dan dit geweldige recept van gevulde leghaantjes à la de kerstkalkoen. Maak van de vulling extra zodat je dit ook kunt gebruiken voor het gevulde pompoenrecept voor je vega gasten aan tafel. Enjoy!

Ingrediënten

VOOR DE LEGHAANTJES:

  • mespunt cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 3 leghaantjes of kleine kippen

VOOR DE VULLING:

  • 100 g gewassen linzen
  • scheutje rode port
  • 100 g ontpitte gedroogde pruimen, in stukjes
  • 1 zure appel, in stukjes
  • 30 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 1-2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 1 ei, losgeklopt

VOOR GESTOOFD GROENTENPALET:

  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 rode ui, in dunne reepjes
  • 2 dunne preien, in dikke ringen
  • 300 g broccoli in roosjes
  • 400 g gekleurde wortels in dunne repen


Hoofdgerecht voor 6 personen

Meng de cayennepeper met het paprikapoeder, 2 eetlepels olie en wat zout en wrijf de haantjes van buiten in met dit mengsel. Laat 30 minuten intrekken.Kook de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de port en week de pruimen hier enkele minuten in. Laat ze afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie in een klein pannetje en fruit de sjalotten enkele minuten. Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul de haantjes met de linzenvulling en druk de vulling goed aan. Leg de haantjes in een ingevette ovenschaal en braad ze in de oven in ca. 45 minuten gaar.Serveer de haantjes met het groentepalet en eventueel ook nog wat gebakken aardappeltjesGestoofd groentepalet: Verwarm de olie in een ruime hapjespan en fruit de rode ui 6 minuten zonder dat de ui kleurt. Schep de prei en de wortel erdoor, voeg 2-3 eetlepels water toe en stoof afgedekt 7 minuten. Schep de broccoliroosjes erdoor en stoof nog 5 minuten afgedekt. Breng op smaak met zout.


Onze video's