Herfstsalade met kip en cranberryhoningdressing

Een fijne salade met ingrediënten uit het seizoen. Weet je dat biologisch voedsel onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd wordt? Op het land wordt gewerkt met compost en natuurlijke mest. Zonder kunstmest, fungiciden, pesticiden en andere chemisch-synthetische hulpmiddelen. De groenten groeien het best in hun eigen tempo in hun eigen seizoen.

Ingrediënten

  • 250 g gele biet
  • 250 g wortels
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • zout en (gemalen rode) peper
  • 200 g kipfilet in vrij grote stukken
  • 1 kleine rode ui
  • 1-2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2-3 eetlepels honing met cranberry
  • 50 g gemengde bladsla
  • 40 g pecannoten, grof gehakt
  • 1-2 eetlepels gedroogde cranberry’s

Hoofdgerecht voor 4 personen

Schil de bietjes en wortels, snijd de bietjes in partjes en de wortels in plakjes. Meng ze op de bakplaat met 1 eetlepel olie, het grootste deel van het vijfkruidenpoeder en wat zout en peper. Rooster de bietjes en wortels 15 minuten in de oven. Meng de stukken kip met de rest van het vijfkruidenpoeder en wat zout en peper, leg ze tussen groenten op de bakplaat en bak alles in nog eens 15 minuten gaar.

Pel de ui, snijd deze in heel dunne partjes en marineer 5-10 minuten in de azijn.

Klop nu 1-2 eetlepels honing met cranberry en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de warme groenten met de kip door de dressing.

Verdeel de groenten en sla over 2 borden en strooi de pecannoten en cranberry’s erover. Garneer de borden met de rest van de honing.


Onze video's