Hollands stoofpotje van wortel en pastinaak

Hollands stoofpotje van wortel en pastinaak

Dit typisch Hollandse winterstoofpotje is lekker met aardappelpuree en eventueel een groene salade.

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes
  • 2 uien, in ringen
  • 250 g kastanjechampignons, gehalveerd
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 500 g winterwortel, in stukken van 3 cm
  • 500 g pastinaak, in stukken van 3 cm
  • 1½ eetlepel balsamicoazijn

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de boter in een braadpan en bak het spek zachtjes uit. Fruit de uien 5 minuten heel zachtjes in het braadvet. Schep de paddenstoelen, tijm en laurierblad door de uien en bak alles 2 minuten. Schep de wortel, pastinaak en naar smaak zout en peper door de champignons. Schenk de azijn in de pan en breng dit aan de kook. Schenk nu 100 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof alles in 10-15 minuten gaar.


Onze video's