Honingcake met yoghurt, havermout, citroen en tijm

De lente haal je ook uit je oven met deze geweldige honingcake. Wij maakten hem met biologische bloemenhoning die fruitig van smaak is. De combinatie met yoghurt, citroen en tijm maakt hem friszuur en geurend naar lente. Onze tip: gebruik een biologische citroen omdat deze (schil) geen wax en bestrijdingsmiddelen bevat. Was hem nog altijd wel even af onder de kraan. Enjoy!

Ingrediënten

  • 100 g spelt- of amandelmeel
  • 100 g havermout
  • 1½ tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • geraspte schil van kleine citroen
  • 1-2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • kleine cakevorm
  • bakpapier

Voor ca. 10 stukken honingcake

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom met de handmixer alle ingrediënten door elkaar. Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 45-50 minuten gaar. Laat de vorm mimimaal 30 minuten afkoelen voor je de cake eruit haalt.

Garneer de cake eventueel met gesuikerde citroenschilletjes en takjes verse tijm, of geef er geklopte room en jam bij.

BIOLOGISCHE BLOEMENHONING 
Deze fruitige biologische honing is veelzijdig inzetbaar. In thee of koffie, muesli of yoghurt en op brood en pannenkoeken. Maar je kunt er ook heerlijk mee bakken. Bovenstaande honingcake bijvoorbeeld. De knijpfles maakt het doseren heel makkelijk.


Onze video's