Indiaas gekruide tofusteak met verse mangochutney

Indiaas gekruide tofusteak met verse mangochutney

Let's go Indian! Dit gerecht brengt je instant in zomerse toestand. Dus... steek de bbq maar weer aan! Tip: kies voor biologische ingrediënten van het seizoen, zo kun je binnen je budget toch biologische keuzes maken en bijdragen aan de bodem, dier en de boer. Enjoy!

Ingrediënten

  • 1 blok tofu naturel (250 g)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • limoensap
  • 2 eetlepels Indiase currypasta
  • 1 kleine mango, in kleine stukjes
  • 1 theelepel fijngehakte rode peper
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • limoensap

Barbecuegerecht voor 4 personen

Haal het blok tofu uit de verpakking, pak de tofu in huishoudfolie, leg het in de diepvries en laat het in ca. 3 uur net aan bevriezen. Neem het blok uit de koelkast en laat het in de koelkast ontdooien. Halveer het blok, snijd elk stuk overlangs in tweeën. Pers vervolgens met keukenpapier het vocht uit de tofu. Door deze methode wordt de tofu extra stevig.

Klop een marinade van de yoghurt, naar smaak limoensap en de currypasta. Bestrijk de tofusteaks hiermee en laat de smaak 10-15 minuten intrekken.

Meng voor de salsa de mango, rode peper, bosuitjes en naar smaak limoensap door elkaar.

Bestrijk de tofusteaks met olie en gril ze op de barbecue of rooster ze in een droge koekenpan in enkele minuten bruin van buiten en warm van binnen. Serveer ze met de mangosalsa. Lekker met naanbrood en een koolrabisalade met gemberdressing.


Onze video's