Italiaanse spelttaart met pompoen

Italiaanse spelttaart met pompoen

Let's bake some pie! Een hartige taart met pompoen! Die kan je niet vaak genoeg maken.

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 250 g speltbloem
  • 125 g boter of harde margarine, in blokjes
  • snufje zout
  • voor de vulling:
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 volle eetlepel Italiaanse kruiden
  • cayennepeper
  • 500 g flespompoen, in blokjes
  • 3 grote eieren
  • 125 g ricotta
  • 75 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 g rucola

Hoofdgerecht voor 2 personen

Doe speltbloem, boter en zout in een kom en wrijf de boter met de vingertoppen door de speltbloem tot het een korrelig geheel is. Voeg 5 eetlepels water toe en kneed tot een deegbal. Druk de bal plat, verpak dit in huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.

Fruit voor de vulling de ui met knoflook 5 minuten in de olijfolie. Schep de blokjes pompoen, de Italiaanse kruiden en wat cayennepeper erdoor. Voeg 3 eetlepels water toe en stoof de pompoen afgedekt, in ca. 15 minuten gaar. Laat afkoelen.

Rol het deeg uit op een met speltbloem bestrooid werkvlak en bekleed de vorm ermee. Klop de eieren goed los en roer de ricotta, kaas, walnoten en gestoofde pompoen erdoor. Schep de vulling in de taart. Bak de taart in de onderste helft van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de taart lauwwarm in punten met een pluk rucola.


Onze video's