Jonge prei met aardappel, gehakt ei en kervelmayonaise

Goed om te weten: biologische aardappelen worden niet gepusht door kunstmatige voeding. Daardoor groeien ze langzamer en is de kans op ziektes kleiner.

Bovendien kun je ze in de schil eten. Lekker bij nieuwe aardappels! Wel even wassen ;-)

Ingrediënten

  • 10 krielaardappeltjes, schoongeboend
  • 8 jonge dunne preitjes
  • 2-4 eetlepels kervel, fijngehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Voorgerecht voor 4 personen

Halveer de krielaardappeltjes. Snijd van de prei een groot gedeelte van het groen van de bovenkant. Snijd de preitjes in de lengte tot halverwege in en spoel het zand eruit. Kook de aardappels en prei circa 6 minuten in kokend water met zout gaar. Schep de preitjes uit het water op een bord en laat ze uitdampen. Controleer de aardappels met een mes of ze gaar zijn en giet ze af. Roer de kervel door de mayonaise en de yoghurt en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.

Kook de eieren in 5-7 minuten bijna hard, pel ze en hak de eieren in grove stukken.

Verhit de grillpan, schep de prei en olie door elkaar en gril de prei goudbruin.
Verdeel de preitjes en aardappels over vier borden, strooi de gehakte eieren erover en een lik kervelmayonaise.


Onze video's