Karnemelkscones met limoenboter en aardbeien

Karnemelkscones met limoenboter en aardbeien

Zomerkoninkjes kunnen we niet genoeg eten! In de zomer. We bakken er graag van alles mee of voegen ze toe, zoals bij deze karnemelkscones. Lekker voor de high-tea of het ontbijt dit weekend :-). Kies je voor biologische ingrediënten dan weet je zeker dat het goed voor de boer, de dieren en de bodem is!

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 15 g bakpoeder
  • 2 g baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 90 g suiker
  • 50 g zachte roomboter
  • 150 ml karnemelk
  • 1 ei
  • voor de boter: 150 g roomboter
  • rasp van 1 limoen
  • 1 theelepel limoensap
  • 50 g poedersuiker
  • 400 g aardbeien, in stukjes

Voor ca. 12 stuks

Zeef de bloem met bakpoeder, natrium bicarbonaat en suiker. Wrijf met de hand palmen de boter door de bloem tot het geheel eruit ziet als een hoop zandkorrels. Voeg de melk en 1 ei toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Vorm van het deeg een vierkant blokje en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 2 cm dik. Laat het deeg afgedekt, ca. 1 uur in de koelkast rusten. Roer intussen de boter met een garde tot room en meng er de geraspte limoen schil, het limoensap en de suiker door. Schep de boter in een potje en laat dit in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de lap deeg in ca. 12 gelijkmatige vierkantjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het andere ei los en be strijk de scones eventueel met losgeklopt ei. Bak de scones in 12-14 minuten gaar. Serveer ze lauwwarm met de limoenboter en de aardbeien.


Onze video's