Kerstdiner Anneke Ammerlaan Smaakmakend: Kip in saffraansaus

Kip in saffraansaus

It's beginning to look a lot like X-mas. Kies deze kerst voor kippenbouten of leghaantjes. Anneke Ammerlaan maakte er dit geweldig fijne recept mee.

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 3 leghaantjes of 6 kippenbouten
  • zout en (rode) peper
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 6 sjalotten, in partjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn

Hoofdgerecht voor 6 personen

Voorbereiden
Week de saffraandraadjes 10 minuten in 150 ml kokendheet water. Verwarm de oven voor op 110 °C. Snijd de haantjes in vier stukken. Bestrooi ze met zout, peper en gemberpoeder. Verhit de olie en bak hierin de halve haantjes goudbruin. Bak de sjalotten en de knoflook de laatste minuten mee. Schenk de balsamicoazijn in de pan en laat dit bijna geheel verdampen. Schenk het saffraanwater in de pan en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat ze in ca. 1 uur gaar worden.

Serveren
Leg de haantjes op een schaal en zet deze terug in de uitgeschakelde oven. Breng de jus in de pan aan de kook en klop de boter er klontje voor klontje door. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht? Bekijk ook de Hasselback tofu eens.


Onze video's