Kip met honing, gember en kikkererwten

Kip met honing, gember en kikkererwten

Bestrooi de stukjes kip met wat zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de stukjes kip met de stukjes spek al omscheppend bruin.

Ingrediënten

  • 400 g kippendijenvlees, in stukjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 g gerookt ontbijtspek, in kleine stukjes
  • 2 kleine uien, in dunne partjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 30 g gember, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels salie, grof gehakt
  • 200 g prei, in grove ringen
  • 1 blik kikkererwten (400 ml), afgespoeld
  • 2-3 eetlepels bloemenhoning

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bestrooi de stukjes kip met wat zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de stukjes kip met de stukjes spek al omscheppend bruin. Zet het vuur laag, roer de uien, knoflook, gember en rode peper door de kip en fruit 3 minuten op laag vuur. Voeg de salie toe en fruit heel even mee. Roer regelmatig.

Voeg 3 eetlepels water toe en stoof het gerecht afgedekt 15 minuten. Roer de prei door het gerecht en stoof weer 5 minuten. Roer de kikkererwten door het gerecht en laat alles, afgedekt, in nog 5 minuten warm worden.

Roer de honing door het gerecht en bak op middelhoog vuur 1 minuut mee.

Lekker met geroosterde bloemkool of gestoofde spitskool.


Onze video's