Klassieke Poké Bowl - biologisch

Klassieke Poké

What to say about Poké? Dit is de manier om veel groenten en heel licht te eten. Klassieke Poke staat voor salade van rauwe vis. Het is lekker en heel makkelijk te maken. Tip: kies voor biologische ingrediënten en duurzame vis.

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • 200 g rauwe zalm, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, in flinterdunne halve ringen
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el sojasaus
  • 1 g gedroogd zeewier

Gerecht voor 2 personen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de perfecte pokérijst*

Meng de bosui, zalm, rode ui, chilivlokken, sojasaus en zeewier met elkaar in een ruime kom. Laat dit tien minuten marineren.

Schep de rijst in twee kommen en verdeel het zalmmengsel erover. 

*Perfecte pokérijst

Het belangrijkste voor een goede pokébowl is de rijst. Die moet, net zoals voor sushi, perfect gegaard zijn. Gebruik echte Japanse sushirijst. Was de rijst vooraf goed, maar wel met beleid: in een fijne zeef onder koud stromend water totdat het restwater helder oogt. Zo verwijder je het zetmeel dat aan de buitenkant van de rijst zit en voorkom je dat het eindresultaat een rijstepap wordt.

Neem anderhalf keer zoveel water als rijst. Doe dit samen in een pan, leg de deksel erop en laat die tijdens het hele kookproces liggen. Ga dus niet stiekem even kijken! Breng de rijst aan de kook, laat de rijst 5 minuten koken op middelhoog vuur en vervolgens 10 minuten op laag vuur.
Schep voorzichtig per 100 g rijst 1 eetlepel sushiazijn door de rijst. Leg een schone theedoek op de pan, leg daarop de deksel en laat de rijst zo afkoelen. 


Onze video's