Krokant gevulde bioburger met Mexicaanse salade

Krokant gevulde bioburger met Mexicaanse salade

Meng de bioburgermix volgens de aanwijzingen op het pak met 250 ml water. Roer de walnoten, komijn en koriander erdoor.

Ingrediënten

  • 1 pak Joannusmolen mix voor groenteburger
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 avocado’s, in plakken
  • 2 theelepels limoensap
  • ½-1 rode peper, fijngehakt
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g jong bladsla
  • 125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 125 ml zure room
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 1 zakje tortillachips
  • frituurpan met olie
Hoofdgerecht voor 4 personen

Meng de bioburgermix volgens de aanwijzingen op het pak met 250 ml water. Roer de walnoten, komijn en koriander erdoor. Vorm van het mengsel 8 kleine burgers.

Meng de plakken avocado met het limoensap, de rode peper en de bosui. Schep de blaadjes sla en halve tomaatjes erdoor.

Roer in een kommetje de zure room los. Strooi de kaas in een ander kommetje.

Verhit in een koekenpan de frituurolie tot 180 °C en bak de burgers met 3-4 tegelijk in enkele minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verdeel de salade over 4 borden, leg de burgers en een deel van de chips ernaast en serveer de zure room, kaas en de rest van tortillachips apart erbij.

 

Joannusmolen Bioburger mix
De basis voor deze mix voor vegetarische burger zijn granen, groenten en specerijen. Met alleen wat water maak je er heel snel grote of kleine burgers van die je kunt grillen, frituren of bakken in de koekenpan. Je kunt er ook je draai aan geven met kruiden of kaas bijvoorbeeld. De Bioburger mix is er in een granen-, noten- en kruidenvariant.


Onze video's