Krokante spaghetti van biologische aardappel

Krokante aardappelspaghetti

Heb jij wel eens aardappelspaghetti gemaakt? Wij wel onlangs en het resultaat was te gek. Kies je voor ingrediënten met het biologisch keurmerk dan weet je zeker dat in het productieproces is dat er zo veel mogelijk met natuurlijk materialen en op natuurlijk wijze wordt gewerkt. Bovendien is het biologisch keurmerk het allerstrengst gecontroleerde keurmerk van Europa. Een goede, betrouwbare keuze dus!

Ingrediënten

  • 1 grote lange aardappel, schoongeboend
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • spiralizer*

* Gebruik een spiralizer die geschikt is voor aardappels. Ze zijn in diverse uitvoeringen en merken te koop bij (online) kookwinkels.

Taart voor 4-6 personen

Courgette- en pompoenspaghetti zijn bekend, maar de aardappelvariant (nog) niet. Aardappelspaghetti wordt net als courgettespaghetti met de spiralizer gemaakt.

De ‘spaghetti’ is fantastisch voor een wokgerecht, maar het is nog origineler om de spaghetti krokant te serveren bij de borrel of met een groene salade.

Het recept

Maak de spaghetti vlak voor het serveren, anders verkleurt de aardappel.

Draai de aardappel met de spiralizer tot spaghetti.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en verdeel de aardappelspaghetti over de pan. Druk heel licht aan en strooi er een klein beetje zout over.
Bak de spaghetti op middelhoog vuur tot de aardappel lichtbruin is.
Keer de koek met een spatel, druk heel licht aan en bak de andere kant lichtbruin.


Onze video's