Kruidige pruimentaart

Kruidige pruimentaart

Gebak voor 12 personen Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi de bodem van de ingevette vorm met 2 eetlepels rietsuiker. Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg ze met de opengesneden kant dicht tegen elkaar aan in de vorm.

Ingrediënten

  • 225 g rietsuiker
  • 500 g stevige pruimen
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • ½-1 theelepel koekkruiden
  • 4 eieren
  • 200 g bloem, gezeefd
  • dichte taartvorm (24 cm), ingevet

Gebak voor 12 personen

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi de bodem van de ingevette vorm met 2 eetlepels rietsuiker. Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg ze met de opengesneden kant dicht tegen elkaar aan in de vorm.

Klop in een kom met een mixer de boter met de rest van rietsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout heel romig. Klop de eieren er stuk voor stuk doorheen. Spatel de bloem deel voor deel door het botermengsel. Zorg ervoor dat alle bloem wordt opgenomen. Schep het beslag op de pruimen. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in circa 1 uur gaar. Controleer het bakken met een satéstokje; komt dit droog uit de cake, dan is hij gaar. Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen. Keer hem op een rooster en laat de cake verder afkoelen.
Lekker met zure room of geklopte slagroom.

Wees zuinig met de koekkruiden. Ze moeten de smaak van de pruimen ondersteunen, niet overheersen.

 


Onze video's