Kruidige salade met cashewnoten en geschaafde bloemkool

Kruidige salade met cashewnoten en geschaafde bloemkool

Heb je een grote bloemkool? Ideaal om deze voor meer gerechten te gebruiken. Maak van een deel een bloemkoolsoep of -puree en van het andere deel deze heerlijke salade!

Ingrediënten

  • 1 klein kropje radicchio (rode sla)
  • 1 zakje waterkers, grove stelen geplukt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • 3 eetlepels cashewnotenolie
  • 4 eetlepels cashewnoten, gehalveerd
  • 1 kleine bloemkool

Voor-/lunchgerecht voor 4 personen

Scheur de radicchioblaadjes in kleine stukjes en leg ze samen met de waterkers in een kom met ijskoud water. Laat dit even staan. Droog de sla in de slacentrifuge.
Roer in een kom de sjalot en azijn door elkaar, laat het mengsel 5 minuten marineren. Klop de olie, noten en naar smaak zout en peper door de azijn. Schep de sla door de dressing en verdeel dit over 4 borden.
Schaaf met een dunschiller de roosjes boven de salade van de bloemkool. Serveer direct.


Onze video's