Kwark-aardappelkoekjes met tomatensalsa

Kwark-aardappelkoekjes met tomatensalsa

Een heerlijk vegetarisch lente recept met aardappels en tomaat!

Ingredienten
250 g geschilde kruimige aardappels, geschild
1 ei
4 eetlepels kwark
4 trostomaten zonder zaad, in piepkleine blokjes
2 eetlepels basilicum, fijngesneden
2 eetlepels munt, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiding hapjes, ongeveer 12 stuks
Rasp de aardappels in de lengte in lange slierten op de grove blokrasp. Roer in een kom de aardappelrasp, het ei, de helft van de kwark en naar smaak zout en peper door elkaar. Verhit een beetje van de olie in een koekenpan, schep kleine bergjes aardappel in de pan en druk ze met een vork tot een plat koekje. Bak de koekjes op middelmatig hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar. Doe hetzelfde met het resterende beslag. Leg de gebakken koekjes op een bord. Laat de blokjes tomaat in een zeef uitlekken. Roer in een kommetje de blokjes tomaat en de kruiden door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit vlak voor het serveren een koekenpan zonder vet. Bak de koekjes hierin krokant. Leg de koekjes op een mooie schaal. Schep er een theelepel van de resterende kwark op en verdeel de tomatensalsa over de koekjes. Nog meer lekkere, biologische recepten uit het blad Smaakmakend zijn hier te vinden.


Onze video's