Lauwwarme chocolade-dadelpotjes met cashewnoten

Lauwwarme chocolade-dadelpotjes met cashewnoten

Nagerecht voor 4 personen Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de noten helemaal fijn in de keukenmachine, voeg de stukjes dadels en stukjes appel toe en pureer tot een glad geheel. Voeg de olie, kokos, cacao en specerijen toe en meng tot een mooi glad beslag.

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 100 g ontpitte Medjooldadels, in stukjes + 2 in plakjes gesneden
  • 175 g geschilde appel
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • ¼ theelepel gemalen piment of kaneel
  • (4 eetlepels zure room)
  • Extra nodig: keukenmachine, 4 ingevette souffléblakjes (100 ml)
Nagerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de noten helemaal fijn in de keukenmachine, voeg de stukjes dadels en stukjes appel toe en pureer tot een glad geheel. Voeg de olie, kokos, cacao en specerijen toe en meng tot een mooi glad beslag. Schep het beslag in de bakjes.

Zet de potjes op het rooster in het midden van de oven en bak het gerechtje in ca. 20 minuten gaar. Neem de potjes uit de oven laat ze iets afkoelen.
Schep eventueel de zure room op de potjes en verdeel de plakjes dadels erover.

Tip: Wil je dit nagerecht lactosevrij serveren? Bestrooi de potjes dan met gemalen kokos en leg hierop 2 halve dadels. 



Onze video's