Lauwwarme selderijsalade met crunchy-tahinidressing

Lauwwarme selderijsalade met crunchy-tahinidressing

Het beste van de wereld in één salade. Klinkt dat niet heerlijk?

Ingrediënten

  • 150-200 g zwarte of rode quinoa
  • 400 g knolselderij
  • 400 g bleekselderij
  • 2 handsinaasappels
  • 2 eetlepel Lima crunchy tahini met dadels
  • 5 eetlepels groente- of kruidenbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • 1-1½ theelepel ras el hanout
  • ½-1 theelepel citroensap
  • ½ rode peper, heel fijngehakt
  • 100 g jonge spinazieblaadjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knolselderij in blokjes en de stengels bleekselderij in 1 cm brede stukjes. Stoom de groenten in de stoompan in ca. 10 minuten gaar. Of kook ze in een laagje water met zout gaar.

Schil intussen met een scherp mesje de sinaasappels zo dik dat er geen witte velletjes meer op zitten. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op in een schaaltje. Knijp ook het sap uit de vliesjes. Klop de tahini, bouillon, olie en ras el hanout erdoor. Breng pittig op smaak met zout en rode peper.

Meng in een ruime schaal de knol- en bleekselderij met de quinoa en enkele eetlepels dressing. Schep de spinazieblaadjes voorzichtig erdoor en garneer de salade met de partjes sinaasappel. Lepel de rest van de dressing erover.

Sweet & crunchy tahini
Deze pasta van gepeld sesamzaad is gevuld met ongepelde sesamzaadjes en stukjes dadel. Daarom is deze tahini lekker krokant en zoet. Heerlijk op een toastje of boterham, maar ook als basis voor een dressing. En natuurlijk voor een spannende variant van hummus; de saus van kikkererwten waarin tahini een onmisbaar ingrediënt is. Er is ook een naturel variant en eentje met rozijnen. 


Onze video's