Limoentaart van polenta met biologische aardbeien

Limoentaart van polenta met aardbeien

Let's bake some! Deze verrukkelijke limoentaart met aardbeien is niet alleen heerlijk, hij is ook gemaakt van polenta en amandelen, dus glutenvrij. En kies je voor biologische aardbeien middenin het seizoen weet je zeker dat de boer een fair price heeft gekregen èn de aardbeien in hun eigen tempo groot, sappig en vol smaak zijn gegroeid! Net als de limoenen. Je herkent biologische producten aan het groene blaadje!

Ingrediënten

  • 100 g polenta
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 g heel fijngemalen amandelen of amandelpoeder
  • 250 g zachte boter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • geraspte schil van 3 limoenen
  • sap van 1 limoen
  • 500 g aardbeien, gehalveerd
  • oranjebloesemwater
  • (suiker)
  • dichte taartvorm (24 cm), ingevet

Taart voor circa 12 personen

Verwarm de oven voor op 160 °C. Schep de polenta, het bakpoeder, de gemalen amandelen en een snufje zout door elkaar. Klop in een kom met de mixer de boter met de suiker heel licht en romig. Klop de eieren er één voor één doorheen.  Spatel het polentamengsel, de limoenschil en het limoensap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet de vorm op het rooster in het midden van de oven. Bak de taart in 50-60 minuten gaar. Controleer met een satéstokje of de taart gaar is.

Laat de taart ca. 20 minuten afkoelen. Haal hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen.

Meng de aardbeien met naar smaak oranjebloesemwater en eventueel suiker. Marineer de aardbeien enkele uren in de koelkast.

Verdeel de aardbeien vlak voor het serveren over de taart. Lekker met half stijfgeklopte room.


Onze video's