Mincemeat

Mincemeat

Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in hele kleine blokjes en schep ze in een kom. Hak de rozijnen met de sultana’s en de amandelen fijn en voeg ze bij de appel.

Ingrediënten

  • 500 g moesappels
  • 250 g rozijnen, gewassen
  • 250 g sultana’s, gewassen
  • 100 g blanke amandelen
  • 300 g fijne rietsuiker
  • 175 g zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 300 ml sherry, eventueel extra
  • kleine glazen potten met bijpassende deksels*

Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in hele kleine blokjes en schep ze in een kom. Hak de rozijnen met de  sultana’s en de amandelen fijn en voeg ze bij de appel.

Voeg de zonnebloemolie, specerijen de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel  toe en meng alle goed door elkaar. Schenk de sherry er bij. Dek de kom goed af en marineer 2 dagen in de koelkast.  Roer regelmatig door en voeg als het mengsel te droog is nog wat sherry toe.

Schep de mincemeat in glazen potten en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Sluit de potten goed af. Bewaar ze op een koele donkere plek. Bewaar een eenmaal geopende pot in de koelkast.

* Was de potten en deksels om in heet sodawater, spoel ze goed na met kokend water en laat ze omgekeerd op een doek drogen.


Onze video's