Mini-chocoladetaartjes met walnoot

Mini-chocoladetaartjes met walnoot

Mini-chocoladetaartjes met walnoot. Gebakjes, 24 stuks Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ (zie recept chocolademousse) en laats iets afkoelen. Klop in een kom de boter en suiker met de mixer in ca. 5 minuten licht en romig. Klop de eidooiers een voor een erdoor.

Ingrediënten voor 24 stuks

  • 120 g extra bitterechocolade(70%), in stukjes
  • 120 g boter, op kamertemperatuur
  • 120 g oersuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 100 g walnoten, gemalen
  • ½- 1 theelepel gemalen kardemom
  • Voor de garnering:
  • 75 g wittechocolade
  • 24 halve walnoten
  • 1 mini-muffinvorm gevuld met kleine cakevormpjes

Gebakjes, 24 stuks

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ (zie recept chocolademousse) en laats iets afkoelen.
Klop  in een kom de boter en suiker met de mixer in ca. 5 minuten licht en romig. Klop de eidooiers een voor een erdoor. Roer eerst de gesmolten chocolade en daarna de noten met kardemom door de botermengsel.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Leg het eiwit op het boter-notenmengsel en schep luchtig door elkaar. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Smelt voor de garnering de witte chocolade ‘au bain-marie’. Schep op elk taartje een beetje witte chocolade en druk er direct een halve walnoot in. Laat de chocolade opstijven.


Onze video's