Misosoep met teriyakitofu

Misosoep is de beste maaltijd voor ... voor iedere dag eigenlijk! Dan is het wel lekker om te variëren met de ingrediënten. Deze keer gebruikten wij gekruide biologische tofublokjes die je direct kunt wokken. Ideaal en extra lekker voor de smaak.

Ingrediënten

  • 1 grote (winter)wortel (ca. 200 g)
  • 125 g ramen noedels
  • 1 bakje tofu wokblokjes teriyaki (180 g)
  • 1-2 el (kokos)olie
  • 400 ml water
  • 2 el miso
  • 200 g spinazie
  • 1-2 bosuitjes, in ringetjes
  • spiralizer of rasp

Hoofdgerecht voor 2 personen

Schil de wortel en maak er met de spiralizer ‘wortelspaghetti’ van of rasp de wortel op een niet te fijne rasp. Week de noedels voor vol-gens de aanwijzingen.Bak de wokblokjes in de olie krokant. Vermeng de miso met water en breng tot tegen de kook aan. Leg de wortelspaghetti in de bouillon en verwarm 2 minuten tegen de kook aan. Voeg de voorgeweekte noedels en spinazie toe en verwarm alles nog 2-3 minuten.

Verdeel de soep over 2 kommen. Strooi de wokblokjes en de bosui erover. Wie van pittig houdt, kan wat kleingesneden rode peper toevoegen.

TOFULICOUS WOKBLOKJES TERIYAKE 
Biologische tofu is de basis voor deze 100% plantaardige wokblokjes. De blokjes zijn voor-gebakken en voorgekruid. Voor gebruik hoeven ze alleen maar in wat (kokos)olie krokant te worden gebakken. De blokjes zijn ook heerlijk in een salade. Je kunt ze dan zo uit de verpak-king gebruiken. Laat ze wel even op kamertemperatuur komen, want dan zijn ze het lekkerst.


Onze video's