Noedels in notensaus met spruitjes en champignons

Noedels in notensaus met spruitjes en champignons

Meatless monday met rijstnoedels, champignons en spruiten!

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Terrasana 3-mix notenpasta
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1-1½ citroensap
  • 125 ml kokosmelk
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 300 g spruitjes, gehalveerd
  • 200 g eiernoedels
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (kokos)olie
  • 100 g kastanjechampignons, grof gesneden
  • witte sesamzaadjes

Hoofdgerecht voor 2 personen

Roer de notenpasta, ketjap, citroensap, kokosmelk en de rode peper tot een gladde saus. Kook de spruitjes in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Giet de spruiten af.
Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit de olie in een pannetje en fruit de ui in ca. 3 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten mee. Bak de spruitjes 5 minuten met de ui en de champignons mee. Meng de afgegoten noedels door de groenten. Roer de saus erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de witte sesamzaadjes. 


Onze video's