Omeletsushi met wortel

Omeletsushi met wortel

It's sushitime! We like it vega. Maak extra veel vandaag, ook voor je lunch morgen.

Ingrediënten

  • 1 winterwortel (ca. 300 g)
  • 1½ eetlepel gomasio
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 velletjes nori
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels cashewnoten, grof gehakt

Lunchgerecht voor 2 personen

Schil de wortel met een dunschiller en rasp hem boven een kom in grove reepjes. Schep de gomasio erdoor.

Klop de eieren in een kom los met wat zout en peper. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en laat de helft van het ei over de panbodem uitvloeien. Bak de omelet op matig hoog vuur 2-3 minuten tot de bovenkant bijna droog is.

Leg de velletjes nori op een plank. Schep deze omelet op een van de vellen nori. Bak op dezelfde manier nog een omelet en schep deze op het andere vel nori. Snijd de omeletten bij op maat van de nori.

Leg een reep van het wortelmengsel en sprietjes bieslook op de onderkant van de omeletten. Strooi de cashewnoten erover.

Rol de norivellen met omelet en vulling stevig op en verpak elke rol stevig in plasticfolie. Bewaar de rollen tot gebruik in de koelkast. Snijd de rollen voor vertrek elk in 4 stukken. Zet de omeletsushi rechtop in de lunchbox of pak ze in huishoudfolie. 


Onze video's