Omgekeerde appel-honingtaart met tijm

Omgekeerde appel-honingtaart met tijm

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Vet de taartvorm heel dik in met 15 g boter en strooi 25 g suiker op de bodem van de vorm.

Ingrediënten

  • 750 g appels, bijv. Elstar of Santana
  • 115 g zachte boter
  • 125 g fijne rietsuiker
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 300 g bloem
  • 2 theelepels bak- of wijnsteenpoeder
  • 6 eieren
  • 200 g honing + 2 eetlepels
  • 1½ eetlepel heel fijngehakte tijm
  • dichte hoge taartvorm (24 cm)

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Vet de taartvorm heel dik in met 15 g boter en strooi 25 g suiker op de bodem van de vorm. Leg de appelparten met de bolle kant naar beneden aansluitend in de vorm. Druppel wat citroensap over de appels.

Verwarm de oven voor op 160°C. Zeef de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout.

Klop in een kom met een handmixer de resterende 100 g boter met de resterende 100 g suiker tot een luchtig romig mengsel. Klop de eieren er één voor één door. Schenk nu in een dunne straal 150 g honing in de kom en blijf roeren tot het beslag schuimig is en de honing goed is opgenomen. Spatel de gezeefde bloem, de citroenschil  en de tijm luchtig erdoor. Schep het beslag op de appels. Bak de taart in ca. 1 uur goudgeel en gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéprikker er droog uitkomt. Laat de taart iets afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer ze samen. Laat de taart op de schaal glijden. Verwarm de resterende honing en bestrijk de appeltjes met honing.

Lekker met Griekse yoghurt.


Onze video's