Open lente-ravioli

Het aspergeseizoen opent 11 april officieel! Wij bereiden ons graag goed voor. Een interessant feit over biologische aspergeteelt is dat het onkruid met de hand verwijderd wordt. En er uiteraard geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden.

In de biologische aspergeteelt wordt ook gebruikt gemaakt van natuurlijke insectenbestrijders zoals lijmstokken. Veel liefde, handwerk en aandacht, dat proef je! Wij maken de open Lente-raviolo met asperges met mooie eetbare bloemen voor een ultiem lente-effect uit het boek Kruiden van Natascha Boudwijn. Doe je mee?

Ingrediënten

  • 8 witte asperges (ca. 600 g)
  • 200 g erwten in peulen
  • 200 g mascarpone
  • 2 eetlepels citroensap
  • 20 g dille
  • 6 verse lasagnevellen
  • decoratie: erwtenscheuten, shiso purple, maanzaad, eetbare bloemen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af en was de toppen voorzichtig. Dop de erwtjes. Kook de asperges in gezouten water gaar. Bewaar het kookvocht, laat de asperges uitlekken en halveer ze in de lengte. Zet apart. Blancheer intussen de erwtjes enkele minuten en laat ook uitlekken.

Verwarm de mascarpone op laag vuur in een steelpan, voeg ¼ theelepel zout toe, wat versgemalen peper en het citroensap. Hak het dilleblad fijn en voeg aan de mascarponesaus toe. Leng de saus iets aan met het kookvocht van de asperges tot je een mooi gebonden saus hebt. Kook de lasagnevellen in gezouten water met een scheutje olijfolie in ca. 3 minuten al dente. Laat uitlekken op een schone theedoek.

Leg een lasagneblad op de borden, leg er wat asperges en erwtjes op en druppel er 1/3 van de mascarponesaus over. Herhaal dit en eindig met de saus. Decoreer met de resterende erwtjes, de shiso purple, de erwtenscheuten, de bloemen en het maanzaad. 

Dit gerecht is afkomstig uit het boek ‘Kruiden’, het nieuwe Green Delicious kookboek van Natascha Boudewijn


Onze video's