Panna cotta van geitenmelk met saffraan en gember

Panna cotta van geitenmelk met saffraan en gember

Nagerecht voor 4 personen Breng de geitenmelk met de gember aan de kook. Laat, van het vuur af, de gember 10 minuten in de melk trekken.

Ingrediënten

  • 200 ml geitenmelk
  • 15 g gember, grof gehakt
  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 g geitenroomkaas
  • 2 theelepels Gula Java Safran
  • 1-2 eetlepels Gula Java Naturel
  • 1 mango, in plakjes
  • geraspte schil van 1 limoen + wat sap
  • 4 kleine puddingvormpjes of espressokopjes, inhoud ca. 75 cl

Nagerecht voor 4 personen

Breng de geitenmelk met de gember aan de kook. Laat, van het vuur af, de gember 10 minuten in de melk trekken.

Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de blaadjes voorzichtig uit en los ze op in de warme geitenmelk. Roer de geitenroomkaas goed los en schenk de geitenmelk door een zeefje bij de roomkaas. Roer de Gula Java Safran en de Gula Java Naturel door het mengsel. Verdeel het panna cotta mengsel over de vormpjes. Laat de panna cotta in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.

Meng de plakjes mango met de limoenschil en enkele druppels limoensap. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden: houd de vormpjes in warm water. Leg een bordje op een vormpje, schud en laat de panna cotta op het bordje glijden. Garneer met de mango.


Onze video's