Paprika-amandelsoep

Paprika amandelsoep

Zelfgemaakte soep kunnen we iedere dag eten! Wat te denken van de befaamde vegetarische en biologische paprika-amandelsoep van restaurant Spirit Rotterdam?

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 75 g ui, in kleine blokjes
  • 75 g wortel, in kleine blokjes
  • 75 g prei, in kleine blokjes
  • 75 g bleekselderij, in kleine blokjes
  • 75 g venkel, in kleine blokjes
  • 600 gr rode paprika, in kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 175 g geroosterde amandelen
  • ± 1,25 liter dashi bouillon
  • 3 el geschaafde amandelen
  • staafmixer of keukenmachine

Voorgerecht voor 6 personen

Verwarm de olijfolie in een soeppan en stoof hierin alle groenten met de ui en knoflook zachtjes 5 minuten. Schenk de dashi erbij en kook de soep heel zachtjes 20 minuten. Voeg de geroosterde amandelen toe en pureer de soep mooi glad en romig. Voeg eventueel nog wat dashi bouillon toe wanneer de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

Schenk de soep in borden of kommen en garneer met de geschaafde amandelen. 

Dit recept is afkomstig van restaurant Spirit Rotterdam 


Onze video's