Pasta met geroosterde paddenstoelen en tijmpesto

Pasta met geroosterde paddenstoelen en tijmpesto

Meatless-Monday met deze geweldige paddenstoelen pasta. Wat eet jij vandaag?

Ingrediënten

  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 kleine teen knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaan
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 300 g pappardelle
  • 150 g Parmezaan, stukje

Hoofdgerecht voor 4 personen

Schep voor de pesto de tijmblaadjes, knoflook, geraspte Parmezaan en 3 eetlepels olijfolie in de blender of keukenmachine en pureer alles met behulp van de pulseknop tot een mooi egaal mengsel. Of wrijf de knoflook met de tijm in een vijzel fijn en meng er 3 eetlepels olie en de geraspte kaas door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken bij voorkeur 1-2 uur intrekken.

Bestrooi de paddenstoelen met zout en laat ze 1 uur staan.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de paddenstoelen droog en meng er op de bakplaat de sjalotten, 1 eetlepel olie en naar smaak peper door. Spreid in een enkele laag uit. Rooster de paddenstoelen in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul een kopje met kookwater van de pasta en giet de pasta af. Doe de pasta terug in de pan en schep de paddenstoelen, de helft van de pesto en het achtergehouden kookwater erdoor. Verdeel over 4 borden. Schaaf de kaas erboven en serveer de rest van de pesto erbij.


Onze video's