Pastarolletjes met ricotta en groene kool

Kool doet het ook uitstekend in fijne pastagerechten. Comfortfood met een mediterraan tintje. Kies je voor zoveel mogelijk regionale, biologische ingrediënten weet je zeker dat je goed zit voor de boer, mens, natuur en omgeving.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g groene kool, in dunne reepjes
  • 8 lasagnevellen
  • 250 g ricotta
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 125 ml mascarpone
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht voor 4 personen
Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes 3 minuten in de boter. Schep de kool erdoor en laat de groente op een middelhoog vuur slinken. Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de kool met het deksel op de pan zachtjes in 15-20 minuten gaar. Laat eventueel vocht dat in de schaal is achtergebleven verdampen. Laat de kool afkoelen. Kook de lasagnevellen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spreid ze uit op een theedoek. Klop in een kom de ricotta met de eieren, 3 eetlepels pesto en naar smaak zout en peper los. Schep de kool erdoor. Verdeel de ricotta over de lasagnevellen en rol de vellen op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
Roer de mascarpone los met de rest van de pesto en de Parmezaanse kaas. Strijk dit uit over de rolletjes. Del de schaal af met aluminiumfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de schaal in de oven en verwarm de rolletjes 15 minuten. Verwijder het folie en laat de bovenkant in circa 15 minuten goudbruin kleuren.
Lekker met een rucolasalade met kerstomaatjes.


Onze video's