Piadina met zeewierburgers en boerenkool

Piadina met zeewierburgers en boerenkool

Vegan zeewierburgers. De smaakmaker in deze bijzondere en pittige burgers is kombu; geteeld zeewier uit Zeeland. Andere ingrediënten zijn o.a. soja, rijst, groenten en tarwesoorten. En alles is 100% bio.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Thaise oestersaus
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels water
  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 4 eetlepels (vegan) mayonaise
  • wasabi
  • 1 grote ui, in ringen
  • 2 zeewierburgers
  • 4 piadina wraps
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Hoofdgerecht voor 2 personen

Meng in een pan de oestersaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en het water, leg de boerenkool erop en stoof afgedekt in 8-12 minuten gaar. Schud de pan af en toe.

Roer de mayonaise met naar smaak wasabi goed door elkaar.

Verwarm de resterende eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de uiringen zachtjes 3 minuten. Leg de zeewierburgers in de pan en bak ze met de ui mee.

Verwarm intussen de piadina wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de burgers. Bestrijk de piadina wraps met de wasabimayo, strooi er flink wat boerenkool op, leg hierop uien en een halve zeewierburger. Strooi de sesamzaadjes erover en vouw de piadina wraps dubbel.


Onze video's