Picknick: Sandwichrolletjes met groene asperges en gerookte zalm

De zon schijnt: we gaan er opuit. Het liefst ieder weekend in de lente! Graag nemen we dan ook iets lekkers te eten mee voor onderweg. Zodat we even in de zon op een bankje kunnen genieten van de omgeving en de rust of de speeltuin of het strand of het bos :-).

Deze sandwichrolletjes doen het altijd goed, ook in de lunchtrommel van dochter-/zoonlief. Lekker met biologisch speltbrood. Feitje: de boeren gebruiken bij hun graanteelt geen kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen. Van de ingrediënten moet ten minste 95% van biologische herkomst zijn. Toch een lekker idee als je op dat bankje in de zon zit. Geniet! 

Ingrediënten

  • sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 24 groen mini-asperges
  • 4 kleine tomaten, zonder zaadjes
  • 2 theelepels kappertjes
  • 8 witte of bruine boterhammen zonder korst
  • 8 plakjes zalm
  • boterhampapier
  • touw

Heerlijkheid voor 8 stuks

Meng naar smaak citroensap door de mayonaise. Laat dit even staan. Snijd de onderste stukjes van de asperges en kook de asperges 3 minuten in ruim water met zout. Spoel ze in een zeef onder koud water af. Snijd de tomaten in kleine gelijke blokjes en meng de kappertjes erdoor. Bestrijk de boterhammen met de citroenmayonaise en beleg ze met een plakje zalm. Leg op elke boterham 3 asperges en wat van het tomatenmengsel. Rol de boterhammen op, vouw er een stukje papier omheen en zet ze met een touwtje vast. Neem de broodrolletjes mee in een broodtrommel.


Onze video's