Pilav van basmatirijst met mango en cashewnoten

Pilav van basmatirijst met mango en cashewnoten

Pilav altijd al eens zelf willen maken? Maak hem extra zomers met mango. Kies je voor biologische ingrediënten dan maak je een goede keus voor mens, milieu en boerenwelzijn.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2-3 eetlepel Indiase currypasta
  • 300 g bruine basmatirijst
  • 500 ml groentebouillon (instant)
  • 500 g spitskool, in grove repen
  • 1 grote stevige mango, in blokjes
  • 4 eetlepels verse koriander, grof gehakt
  • 150 g cashewnoten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Bak de currypasta 1 minuut mee. Schep de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom met olie bedekt zijn. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 30 minuten. Zet het vuur hoog en schep de spitskool deel voor deel door de rijst en laat de groente slinken. Schep de mango erdoor en kook alles in nog 5 minuten gaar. Proef het gerecht en breng op smaak met zout en eventueel peper. Schep de koriander erdoor. Leg de deksel op de pan en laat de rijst nog 3 minuten staan.

Verhit de resterende eetlepel olie in een koekenpan en bak de cashewnoten in de olie lichtbruin. Verdeel het gerecht over 4 borden en strooi de cashewnoten erover.

 


Onze video's